Jóga Vác

Saibán Bettina Ajurvéda és Pancsakarma Terapeuta

Saibán Bettina

Saibán Bettina vagyok, Ajurvéda és Pancsakarma terapeuta, Életvezetési tanácsadó és Asztrológus, Hipnotizőr. Már a középiskolai évek alatt foglalkoztam Pszichológiával és Asztrológiával, majd a főiskola mellett elkezdtem Jógáról és Ajurvédáról is tanulni. Így jutottam ki Indiába, ahol a dzsaipuri Charak Ayurveda Klinikán szereztem diplomám, majd szakmai tapasztalatom. Négy évet éltem az országban, utaztam és ismerkedtem a mindennapi élettel, kultúrával, nyelvekkel, emberekkel. Hazaköltözésem követően is többször tértem vissza Indiába, valamint kibővítve a repertoárt, Thaiföldön, Laoszban és Indonéziában képeztem magam tovább a helyi masszázsokban és gyógymódokban.

Ajurvédikus életvezetés

India ősi gyógyászati rendszere, az Ajurvéda együtt és párhuzamosan fejlődött a Jógával, testvér tudományokként tekintünk rájuk. Előbbi célja az Öngyógyítás, utóbbié pedig az Önmegismerés, amely két cél nem létezhet egymás nélkül. A Szelf felismerése segít a gyógyulásban, ahogyan csak egy egészséges személy ismerheti meg Önmagát. Mindkét tudomány a természet, valamint saját emberi természeted megismerésére és megértésére törekszik, és holisztikus rendszerek. Az Ajurvéda és így én is, minden és bármely kezelést az egyéni alkatod feltárásával kezdünk. Ezt követi a szervezet megtisztítása, amelyre épülhetnek az egyéb gyógykezelések, masszázsok, valamint az étrend és jóga, mint terápiák. Az ajurvédikus masszázs fő célja a szervezet öngyógyító és tisztulási folyamatainak támogatása.

Regenerációs hipnózis és Asztrológiai tanácsadás

Visszatérő, krónikus vagy hosszú ideje fennálló betegség esetén fontosnak tartom a holisztikus hozzáállást, ilyenkor javaslom a probléma gyökerének feltárását is egyéni Asztrológiai tanácsadás, továbbá Hipnózis terápia formájában. Visszatérő problémáid általában a múltban íródott „programok”:  egy megoldatlan stresszhelyzet, vagy egy fájó emlék tünetei a jelenedben. Teljesen mindegy, hogy azok gyerekkorodban vagy csupán két napja keletkeztek, itt és most ugyanolyan súllyal befolyásolják működésed és döntéseid, hiszen tele vannak negatív érzelmekkel! A programjaid által generált történések gyűlnek és rakódnak egymásra, majd a legváratlanabb helyzetben „benyomnak benned egy gombot”, és egyfajta érzelmi (pl. dühkitörés) vagy akár fizikai reakció (pl. betegség) során megfoghatóvá válnak. Ezek a megoldatlan érzelmi elakadások ismétlődő ügyeket hoznak az életedbe, folyamatosan rossz döntéseket hozol, a fájdalmasat választod, minden keresztútnál abba az irányba lépsz, ahol aztán újra és újra megsérülsz. Mi történik egy foglalkozás alatt? Egy kellemesen ellazult, hipnotikus állapotban szembenézel a problémáid mögött meghúzódó emlékekkel. Felismered érzelmi mintázataid; a tünetek és érzelmeid közötti összefüggéseket. A múlt megértése aztán hozzásegít kilépni olyan nehéz helyzetekből, amelyekből egyedül és a tudatos elméd befolyása alatt nem sikerült. Az ilyen alkalmak után a változás gyakorlatilag azonnal elindul, és megfigyelhetővé válik mindennapjaidban.

Web: saibanbettina.wix.com/ajurveda

Facebook: Ajurvéda & Életmód Saibán Bettinával

Bejelentkezés: (70)3 868 146

 

 

Facebooktwittergoogle_plus