Jóga Vác

gyerekjóga

2005-ben találkoztam a jógával. Fájt a hátam, és kerestem azt a megoldást, ami természetes megszüntetője a fájdalmamnak. Az első jóga óra nem csak ezt hozta számomra, hanem  egyéb gyors változásokat, melyeket nem is tudtam azonosítani először. Húsz év dohányzást követően, az első óra után két héttel eszméltem rá a változásra, hogy elfelejtettem ezt a szokásomat. Kezdtem azonosítani mi vagyok, és mi nem vagyok. És ezzel együtt változott az érdeklődésem, a barátaim, a tevékenységeim, szóval a valódi énemet kezdtem kibontani és meglátni. A szépség és az erő került az előtérbe: a világ ezernyi szépsége és a teremtő erőm nagy távlatai, melyhez ennek a mozgásnak a révén jutottam, valójában leginkább magamból. A test korlátait oldva önmagam megismerése felé fordult a figyelmem, és a jóga szellemisége az, ami táplálja ma is minden tevékenységemet, és vezet a világban lépésről lépésre új dolgok és emberek felé az egyre teljesebb szabadságban. Számos indiai utam során megtaláltam a saját jógám mintázatát és a helyem az egész világban.

2013-ban találkoztam egy csodálatos és elhivatott gyerekjóga oktatóval, Csíki Mariannal, akinek személyisége elvarázsolt, szakmai hozzáértése és figyelme ma is mérték a számomra, hogy mindent ilyen figyelemmel és hozzáállással végezzek. A gyermekek kibontakozása természetes folyamat lenne, de ehhez számos stimuláló természetes mozgásformára lenne szükség számukra az adott életkor sajátosságai szerint. Mivel sok sérülést is szereznek életük ezen érzékeny szakaszában, a testi, lelki és szellemi fejlődés a gyerekjóga által elősegíthető, számos esetben gyógyító hatású lehet. Célom a stimuláló, fejlesztő mozgásformák alapjóga ászanákkal való kombinációja, és hogy játékosan ismerőssé tegyem számukra a jógagyakorlatokat a felnőttkori jógázáshoz. Ezáltal preventív és korrekciós módon támogatom a fejlődésüket, és egy boldog gyerekkor utáni kiteljesedett felnőtt élethez tudom hozzásegíteni őket.

 

Gyerekjóga:

A cél az óvodás- és iskoláskorú gyermekek testi-lelki-szellemi életének segítése és javítása, az egyéni adottságok kibontakoztatása fejlesztő gyakorlatok és az ősi jóga alapokra épülő mozgás segítségével játékos, a gyermeki képzeletet megmozgató és inspiráló formában. Hatására javul a mozgás és az egyensúlyérzék, a mozgás- és tartásprevenció erőteljesebb, erősödik az immunrendszer és az állóképesség, nő a figyelem és koncentráló képesség. A gyermekek közösségi érzése, önértékelése, érzelmi stabilitása, magabiztossága erősödik, az értelmi intelligenciájuk fejlődik.

Mentális várandósság:

A Mentális várandósság területe a kismamák kísérése a fogantatástól a szülésig. Meditatív technikákat alkalmazva érem el a várandós édesanya és fejlődő magzata teljes összehangolódását. A folyamat a várandósság különböző szakaszaiban más és más, de a fő célom mindig az, hogy a születendő gyermek felkészüljön az életre, boldog, harmonikus magzati kor után egészséges és tudatos életet élhessen. Ezzel a foglalkozással megtanítom a kismamát arra, hogyan tudja oldani magában a stresszt, hogyan legyen boldog a várandóssága, miközben halad az önismereti fejlődésében. Testérzékelését fejlesztve felkészítem a szülésre közös munka során, és nem utolsósorban elősegítem az apa-anya-gyermek egység létrejöttét.

Kapcsolat:
Pethes Zsuzsi Mahamudra
(06-30-4186699)
mahamudra4@gmail.com

https://www.facebook.com/gyerekjogadunakanyar/

https://www.facebook.com/mentalismagzatneveles/

 

 

Facebooktwittergoogle_plus